طريقة
عمل الفتة المصرية المقادير
:ارز ابيض مستوى .
عيش بلدى محمص .
لحمة مسلوقة
بالشوربة .
صلصة طمامم بالخل و الثوم .
الطريقه:طريقة
سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة )
نضع الماء على
النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى ان
تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4
سوى اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجيب حلة
تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و
فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقليبة فى
السمنة و تروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ريحة الشوربة
الجميلة
حتستوى اللحمة اطفى النار
طريقة عمل الصلصة بالخل و
الثوم :
اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر
الثوم
اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى
ثم اضع صلصة طماطم وملح
وفلفل و بهارات و قليل من الماء و اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق
طريقة
تركيب طبق الفتة :
1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و
ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة يشرب شوربة
2_ اضع الارز على العيش و افردة
كويس و اضع كبشة شوربة
3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم على وش الارز
كلة بس مش قليلة
4_ ثم ارص قطع اللحم على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة
و ريحتة تفتح النفس
و بالف هنااااااااا..